Een Osteopaat behandeld lichamelijk klachten. Dit doen zij ter bevordering of tot herstel van de lichaamsfuncties. Vastzittende weefsels en spieren die de klachten veroorzaken worden losgemaakt. Dit kan gebeuren door oefeningen maar ook door massages. Ook doen verschillende Osteopaten zenuw en orgaan behandeling. Het is daarvoor wel nodig dat de problemen of klachten in kaart zijn gebracht. Dit dien je vooraf te doen en je huisarts of Osteopaat kan je hierin adviseren. Auto regulatie en auto correctie zijn de voornaamste taken die ze uitvoeren. Het uiteindelijk doel is een stabiel gezondheid evenwicht. Je hebt hiervoor wel een verwijzing nodig van je huisarts.

Wat doet een Osteopaat?

Een Osteopaat heeft verschillende behandelmethodes die ze kunnen gebruik voor  vastzittende spieren en weefsel. Maar ook doen ze beknelde zenuwen weer tot rust helpen. Daarnaast kunnen ze wanneer er voldoende onderzoek is gedaan ook organen behandelen. Meestal maken ze gebruik van diverse opbouw processen die er voor zorgen dat jouw lichaam weer in evenwicht komt. Het zorgt als het ware voor een betere doorbloeding door de diverse opbouwende processen. En dit zorgt ervoor dat de weefsels of zenuwen weer goed kunnen functioneren. Disfunctie ontstaat vaak door te weinig lichaamsbeweging. Het is dus belangrijk dat je naast de behandelingen ook voldoende beweegt.

Onderzoek door een Osteopaat

Wanneer je voor het eerst bij een Osteopaat komt zal hij of zij je willen onderzoeken. Dit begint bij het beantwoorden van diverse vragen. Dit kun je vaak thuis al doen maar sommige prefereren de persoonlijke aanpak en doen dit dan ook tijdens een intake. Daarnaast doen ze een lichamelijk onderzoek om te kijken wat de problemen veroorzaakt en waar ze zitten. Vervolgens doen ze je een behandelvoorstel. Hierin staat wat je zelf kunt doen en waarbij de Osteopaat jou kan ondersteunen. Meestal is dit wetenschappelijk onderbouwd door de diverse studies die er zijn gedaan. Daarom hebben veel mensen baat bij de behandeling. Bij twijfel over de juiste diagnose zullen ze meerdere onderzoeken doen. Ook als er een andere dokter al wat op papier heeft staan.

Osteopaat behandeling

De behandeling van een Osteopaat kan variëren. Meestal wordt er aan de hand van een onderzoek een behandelplan opgesteld. Tijdens de behandeling krijg je ook vaak tips mee voor meer bewegen of een betere houding. Met een behandeling wordt ervoor gezorgd dat spieren en weefsels zich gaan ontspannen. Dit zul je ervaren als een last die van je schouder is. Echter is het wel nodig om dit meerdere malen te stimuleren. De meeste mensen hebben daarom een langdurige behandeling bij de Osteopaat. Vanaf de geboorte staat je lichaam al onder een bepaalde druk. Dit kan voor spier en gewrichtsklachten die je door de jaren heen ontwikkeld. Het is dus belangrijk dat je op tijd aan een behandeling begint.

Hoe gaat de behandeling te werk?

De behandeling van een Osteopaat neemt meestal 4-6 sessies als gemiddelde aan. Dit is een leidraad dus afhankelijk van jouw klachten kan dit langer of korter duren. Vooral bij langdurige klachten zijn extra behandeling nodig. Zorg er dus voor dat je op tijd aan de bel trekt zodat het snel verholpen kan worden. Ieder mens reageert anders op de behandeling. Wanneer er dus met een behandeling niet voldoende resultaat wordt behaald zullen ze gaan kijken wat er nog meer mogelijk is. Wanneer je last hebt van een nare na reactie dan dien je direct met de osteopaat contact op te nemen. Hij of zij weet te vertellen of dit een normale reactie is of dat je naar de huisarts of het ziekenhuis moet.

Veel voorkomende klachten waarvoor mensen naar een Osteopaat gaan

De meeste mensen komen met langdurig of chronische klachten terecht bij een Osteopaat. Veelal zijn het mensen die met de ziekte van Parkinson of hypermobiliteit last hebben die doorverwezen worden naar een Osteopaat. Wist je dat klachten als buikklachten en astma ook goed behandeld kunnen worden. Maar ook hoofdpijn of migraine ontstaat vaak door langdurig vastzittende spieren en/of zenuwen. Maar ook mensen die een whiplash hebben opgelopen tijdens het werk of met een ongeluk. Het is dus een heel uiteenlopend beroep wat wordt uitgevoerd. Informeer altijd bij je huisarts of je kan starten met een behandeling. Je hebt hier namelijk een verwijzing voor nodig.


Focus keyphrase: Osteopaat, wat doet een osteopaat
SEO titel : Osteopaat wie is dit en met welke klachten kun je hier terecht
Meta beschrijving: Osteopaat is een uiteenlopend beroep. Hierbij worden vele lichamelijke klachten bij aangepakt zoals chronisch, plotseling en langdurig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *