Appuyez sur la touche Entrée après avoir tapé votre élément de recherche

Een marmeren vloer wordt gemaakt van de grondstof marmer. Marmer is een product wat duizenden jaren in de gebergte een groei heeft gehad. Tijdens dit proces heeft deze kalksteen onder hoge druk gestaan. Daarnaast hebben ze ook hoge temperaturen te verduren gekregen waardoor het zo’n sterk product is. Het is een vloer die op verschillende manieren wordt afgewerkt. Zo zie je bij de klassieke uitvoering dat er juist niet voor glans gekozen wordt. Als je bijvoorbeeld naar het zwembad gaat dan zie je de vloer wel weer glanzen. Het is in genoeg kleuren te verkrijgen waardoor het in bijna ieder huishouden gelegd kan worden. Alles kan op maat gemaakt worden voor je. Je hebt dus keuze uit zowel grote als kleine tegels.

Deze vloeren hebben een lange levensduur en gaan soms wel 75 jaar of meer mee waardoor het de investering dubbel en dwars waard is. Ook wordt het op duurzame manier gewonnen waarbij weinig CO2-uitstoot is. Het geeft ook een luxe en rijke uitstraling doordat het niet voor iedereen te betalen is.

De kosten van een marmeren vloer

Gemiddeld kost de marmeren vloer 55 tot 120 euro per vierkante meter. Deze prijs is afhankelijk van de totale oppervlakte die je laat leggen. Bij kleine projecten valt er voor de tegelleggers weinig te verdien waardoor de prijs daar hoger is. Terwijl zij bij een villa voor een vele lagere prijs kunnen werken. Ook heeft het vaak te maken met de kwaliteit en afwerking van een vloer. We kunnen met trots zeggen dat dit de favoriete natuursteen is van Nederland. Je ziet hem in veel huishoudens terug, maar ook bij bedrijven en verenigingen. Dit komt doordat het onderhoud een stuk makkelijker is als bij een reguliere vloer. Daarnaast hebben deze vloeren een goede draagkracht waardoor er minder snel beschadigingen ontstaan. Het beste kun je een offerte bij meerdere bedrijven opvragen. Op deze manier betaal je nooit teveel per vierkante meter.

De voordelen van deze vloeren

Het grootst voordeel van de marmeren vloer is de luxe uitstraling die het geeft. Echter kan je er ook klassieke patronen mee maken wat weer helemaal in is. De laatste tijd ontstaan er steeds meer klassieke trends op het gebied van wonen en inrichten. Dit kun je niet alleen krijgen door de ruwe vloeren te laten leggen, maar ook juist de patronen hiervan. Daarnaast is het makkelijk schoonmaken en heb je hierbij niet altijd schoonmaakmiddel nodig. Je moet er wel voor zorgen dat je vlekken meteen opdoet zodat ze niet in de hele tegel of vloer kunnen trekken. Ze zijn ook te combineren met het plafond of bijvoorbeeld marmeren tegels op de douche. De verschillende kleuren zorgen voor een heel pallet aan mogelijkheden. Op deze manier kan het met iedere stijl matchen. Natuurlijk is de hardheid ook gewoon fijn om over te lopen in tegenstelling tot het zachte tapijt.

Waarom kiezen mensen voor een marmeren vloer

De meeste mensen kiezen voor een marmeren vloer omdat ze de luxe uitstraling in huis willen halen. Vaak zie je dit bij zwembaden en bedrijven ook. Daar valt het op dat jarenlang  de vloeren goed kunnen blijven zonder scheuren of vlekken. Op een plek waar veel mensen komen en de vloer niet slijt dan weet je dat je een topvloer te pakken hebt. Daarnaast zijn er steeds meer technieken waarmee ze ook andere kleuren kunnen maken als het klassieke wit. Het is wel verstandig om de vloer meteen te laten polijsten zodat je poreuze vloer krijgt. Meestal doe je dit om de 3-5 jaar. Daarnaast moet je hem ook jaarlijks reinigen met een speciaal middel. Echter kun je de rest van het jaar genieten van een vloer die redelijk onderhoudsarm is. De meeste mensen hebben geen chemische schoonmaakmiddelen nodig wat weer beter is voor het klimaat.

Hoe wordt een marmeren vloer gemaakt?

Het maken van de marmeren vloer is een redelijk simpel proces. Echter is er niet heel veel marmer te vinden over de hele wereld waardoor de prijs redelijk hoog ligt. Marmer is een kalksteen die ontstaat in de natuur. Deze is meer als 1000 jaar blootgesteld geweest aan een hoge druk. In het gebergte waar deze steen voorkomt is het vaak ook tropisch warm waardoor ze een goede weerstand hebben tegen hoge temperaturen. Vervolgens worden de stenen op maat gesneden door de fabriek of een vakman. Daarna komen ze in de winkels te liggen waar je ze kunt kopen. Omdat ieder huis andere afmetingen heeft worden ze ook hier weer op maat gemaakt voor de mensen. Het is een ijzersterk product wat vroeger alleen door de rijkere mensen werd gekocht. 

Echter investeren steeds meer mensen hierin omdat het ook de waarde van je huis kan verhogen. Daarnaast heeft het een lange levensduur waardoor het onderaan de streep voordeliger is dan veel andere vloeren.

Waar zie je deze vloeren terug?

De marmeren vloeren herkennen de meeste mensen van het zwembad. Het zijn die ijzersterke vloeren die de druk van vele mensen en objecten goed kunnen verdragen. Dit vergt dan wel het noodzakelijk onderhoud meerdere keren per jaar. Maar je hebt wel een vloer die bijna niet slijt. Ook zie je deze vloer vaak bij de rijkere mensen met een grote woning of villa. Dit komt doordat het wel tot 120 euro per vierkante meter kan gaan. Toch is het wel een nuttige investering. Je ziet vaak bij huizen en flats dat de waarde ervan stijgt met een duurzame vloer. Door de lange levensduur met het juiste onderhoud hoeven de mensen ook niet snel de vloer te vervangen. Daarnaast is het op de lange termijn ook een financieel aantrekkelijke vloer. Deze vloer heeft zo’n lange levensduur dat hij wel het leven lang mee kan gaan met de persoon.

Nadelen van een marmeren vloer

Het grootste nadeel van de marmeren vloer is voor de meeste mensen de hoge prijs. Niet iedereen kan een prijs betalen van meer als 100 euro per vierkante meter. Echter is het natuurlijk ook afhankelijk van de ruimte die gevuld moet worden. Hoe groter de ruimte is hoe lager de uurprijs meestal uitvalt. Hiervoor kun je het beste advies vragen aan meerdere natuursteen specialisten. Wanneer je het niet op de juiste manier afgewerkt kan het poreus worden. Het is dus verstandiger om dit te laten door de vakman als dat je dit zelf gaat doen. Wanneer dit mislukt ben je duizenden euro’s lichter en heb je nog geen vloer. Ook het jaarlijkse onderhoud is net wat duurder als bij andere vloeren. Echter geldt hiervoor wel dat je de rest van het jaar minder geld kwijt bent aan andere reinigingsmiddelen. Je kunt deze twee ongeveer tegenover elkaar afstrepen.

Hoe kun je de marmeren vloer het beste onderhouden?

Het is belangrijk dat je marmeren vloer met groene zeep of een biologisch schoonmaakmiddel reinigt. Dit omdat chemische middelen vlekken kunnen geven. Dat geldt overigens ook voor het gebruik van citroensap. Ook is het belangrijk dat je de vloer met een dweil of ander zacht schoonmaakartikel reinigt. Wanneer je gaat schrobben haal je de toplaag eraf waardoor hij weer opnieuw gepolijst moet gaan worden. Dit kost veel geld en is zonde wanneer de vloer hier nog niet voor aan de beurt is. Ook moet je het niet reinigen met zure middelen zoals azijn want deze geven ook schade. Probeer zoveel mogelijk meteen op te doen met alleen lauw of warm water.

Alles nog eens even op een rijtje

De marmeren vloer kan je kopen zodat je een vloer hebt voor lange duur. Het is een eenmalige investering die je er zeker uit gaat halen. Bij goed onderhoud kan de vloer levenslang meegaan. Daarnaast is hij ook makkelijk te reinigen zonder het gebruik van chemische middelen. Op deze manier draag je ook bij aan beter milieu en klimaat. Zo heb je ook nooit meer last van allergische reacties op diverse schoonmaakmiddelen.

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest

Laissez un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Cette hauteur de div est nécessaire pour activer la barre latérale adhésive.
fr_FRFrench