Een website bouwer is iemand die jouw website of webshop kan bouwen. Wanneer je besluit online ook te gaan ondernemen is het wel handig dat je iemand een website kan laten bouwen. Zij doen dit vaak in een mum van tijd met de beste instellingen voor jouw bedrijf. Maar ook zorgen ze voor een mooi, nieuw en modern plaatje van de onderneming. Zo kun jij ook digitaal starten met het werven van klanten of verkopen van producten. Dit gebeurt steeds meer in CMS systemen zoals bijvoorbeeld WordPress, Joomla of Magento. Een website bouwer kan hierin adviseren wat het beste bij jouw bedrijf past. Kijk naar de reviews van de webdesigner om er achter te komen of hij betrouwbaar is en goed werk aflevert.

Wat doet een website bouwer

Een website bouwer is de ideale persoon om jouw website of webshop te laten bouwen. Dit gebeurd tegenwoordig veelal in een Content Management System ook wel CMS genoemd. Dit zorgt ervoor dat jij als ondernemer het eventueel kunt koppelen met andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijk administratie voor het online en offline verkopen. Maar ook automatische verzendopties en instellingen van BTW tarieven is nog nooit zo eenvoudig geweest. Een CMS is erop gericht dat jij zelf zoveel mogelijk kunt doen. Wanneer het design gemaakt is kun je eenvoudig berichten of producten plaatsen. Maar ook prijzen aanpassen kan nu nog sneller!

Hoe kies je een goede website bouwer?

Een goede website bouwer kun je op het internet vrij gemakkelijk vinden. Echter verschillen de prijzen onderling enorm met elkaar. Je doet er dus goed aan om meerdere offertes aan te vragen zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Vraag dan of ze specifieke onderdelen goed willen benoemen. Vaak zit er een groot verschil tussen de prijs en kwaliteitverhouding. Maar ook kan het zijn dat een website bouwer een duur kantoor moet huren voor al zijn personeel. Hier zijn dan ook vaak de prijzen hoger dan bij een concurrent die vanuit huis werkt. Ook het dienstverband maakt een onderling verschil in de prijs. Neem dus voldoende tijd om ze met elkaar te vergelijken om uiteindelijk de beste prijs kwaliteit verhouding te vinden.

Wat wil een website bouwer weten van jouw?

Voor een website bouwer van start kan gaan moet hij natuurlijk weten wat jouw wensen en behoeften zijn. Een inschatting van het aantal bezoekers en de wensen qua kleuren en vormen zijn hierbij cruciaal. De meeste hebben ook een portfolio waar je voorgaand werk in kunt zien. Soms wil de websitebouwer ook weten wat je wil bereiken met je website. Hij of zij kan je dan marketing advies op maat geven. Maar ook stellen zij de belangrijkste SEO instellingen hierop af. Een mooi plaatje alleen is niet voldoende je wil ook gevonden worden. Meestal krijg je alle rechten over de website waardoor je dus geen verborgen kosten hoeft te betalen voor een logo of andere diensten. Ook laten ze meestal een offerte zien waarop de werkzaamheden gespecificeerd staat zodat je krijgt wat je besteld.

Aandachtspunten om op te letten bij het kiezen van een website bouwer

Als eerste moet je kijken naar de ervaring en reviews die andere klanten geven over een website bouwer. Hieruit kun je vaak de mate van het werk, communicatie en snelheid afleiden. Ook zou je kunnen zoeken naar een full service bureau. Zij zorgen ervoor dat je website niet alleen mooi is maar ook gevonden wordt in zoekmachines zoals Google of Bing. Vaak maken ze na de oplevering ook een maatwerk oplossing voor de marketing of adverteren op het internet. Je kunt zelf de keuze maken of je hier gebruik van wil maken of niet. De nazorg is namelijk van groot belang om jouw succes op het internet te bereiken. Als je teveel twijfelt kun je altijd om een kennismakingsgesprek vragen. Dit kan jou duidelijk inzichten verschaffen!

Wat doet een goede website bouwer

Een goede websitebouwer kijkt verder dan het plaatje alleen. Ze onderzoeken vaak ook de doelgroep en zoekwoorden die hierbij passen. Het doel is immers dat de bezoekers een actie verrichten. Of dit nu een offerte aanvraag is of een directe bestelling je wil dat ze actie ondernemen. Daarnaast wordt er gekeken naar hoe vriendelijk de website voor de zoekmachine is. Dit is belangrijk voor het algoritme van Google of Bing. Maar ook word er gekeken naar de mobiele opties voor gebruikers. Zon 60% maakt tegenwoordig gebruik van de zoekmachine op mobiele apparaten. Je wil hier dus ook op een hoge positie staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *